18 joulukuuta 2021

Wilhelmiinat

Wilhelmiina-keksit ovat helppoja ja nopeita leipoa. Nämä myös maistuvat superhyviltä. Siksi näitä varmaan tuleekin leivottua lähes joka juhlaan. Jos haluat oikein juhlavia keksejä, voit pursottaa vielä tummasta suklaasta raidat viipaleiden päälle.
Wilhelmiinat, Wilhelmiina-keksit, makeat leivonnaiset, keksit, pikkuleivät, juhla
 
Wilhelmiinat

200 g voita
Wilhelmiinat, Wilhelmiina-keksit, makeat leivonnaiset, keksit, pikkuleivät, juhla2 1/4 dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
 
Päälle:
tummaa suklaata  

Ota voi ja kananmuna hyvissä ajoin jääkaapista lämpenemään. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon munan keltuainen ja siirappi. Sekoita toisessa kulhossa vaniljasokeri, leivinjauhe sekä vehnäjauho ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Pyörittele taikinasta n. sormen paksuisia, koko uunipellin mittaisia pötköjä. Laita pellille vain 3-4 pötköä, sillä ne leviävät uunissa reilusti. Paista 175 asteessa n. 10-15 min. Leikkaa Wilhelmiinat heti uunista otettuasi terävällä veitsellä vinoneliöiksi. Jos haluat suklaaraidat, pursota ne jäähtyneiden keksien päälle. 


Wilhelmiinat, Wilhelmiina-keksit, makeat leivonnaiset, keksit, pikkuleivät, juhla
Wilhelmiinat, Wilhelmiina-keksit, makeat leivonnaiset, keksit, pikkuleivät, juhla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti