Wilhelmiina-keksit ovat helppoja ja nopeita leipoa. Nämä myös maistuvat superhyviltä. Siksi näitä varmaan tuleekin leivottua lähes joka juhlaan. Jos haluat oikein juhlavia keksejä, voit pursottaa vielä tummasta suklaasta raidat viipaleiden päälle.
Wilhelmiinat
200 g voita
1 keltuainen
2 rkl siirappia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Päälle:
tummaa suklaata
Ota voi ja kananmuna hyvissä ajoin jääkaapista lämpenemään. Vatkaa
pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon munan
keltuainen ja siirappi. Sekoita toisessa kulhossa vaniljasokeri,
leivinjauhe sekä vehnäjauho ja lisää ne siivilän läpi
taikinaan. Pyörittele taikinasta n. sormen paksuisia, koko uunipellin
mittaisia pötköjä. Laita pellille vain 3-4 pötköä, sillä ne leviävät
uunissa reilusti. Paista 175 asteessa n. 10-15 min. Leikkaa Wilhelmiinat
heti uunista otettuasi terävällä veitsellä vinoneliöiksi. Jos haluat
suklaaraidat, pursota ne jäähtyneiden keksien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti