Tämän kaneliässät-ohjeen olen perinyt äidiltäni. Vanha resepti siis, mutta takuulla toimiva. Kaneliässien alkuperäisessä ohjeessa jauhojen mittana on käytetty kahvikuppia. Punnitsin jauhot tähän oman kahvikuppini mukaan.
Kaneliässät (n. 60 - 70 kpl)
100 g margariinia (maidoton)
200 g sokeria
3 munaa
½ tl soodaa
3 kkp (n. 345 g) vehnäjauhoja
Päälle:
sokeria
kanelia
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat varovasti sekoittaen. Mittaa vehnäjauhot ja sooda toiseen kulhoon ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Anna taikinan tekeytyä kylmässä muutama tunti, mieluiten seuraavaan
päivään. Ota taikina pehmenemään huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen
leipomista. Pyörittele taikinasta n. 10 cm pituisia, sormen paksuisia pötköjä ja kierittele ne kaneli-sokeriseoksessa. Muotoile S-muotoon pellille leivinpaperin päälle. Paista ässä-keksejä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti