Joulun makuja mokkapalojen muodossa. Joissakin ohjeissa olen nähnyt pohjaan käytettävän kypsiä murskattuja pipareita, mutta itse olen tykännyt tästä ohjeesta, jossa käytetään piparitaikinaa. Kuorrutuksesta voi jättää kaakaojauheen pois, jos haluaa vaaleamman kuorrutuksen.
Pohja:
200 g margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
2 dl maitoa
150 g tummaa suklaata
100 g piparitaikinaa paloina
Ota margariini, munat ja maito lämpenemään jääkaapista hyvissä ajoin
ennen leipomista. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat
varovasti sekoittaen. Mittaa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja
piparkakkumauste toiseen kulhoon ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.
Lisää maito. Rouhi tumma suklaa karkeaksi rouheeksi ja sekoita se
pieniksi paloiksi pilkotun piparitaikinan kanssa taikinan joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista
piirakkapohjaa 200 asteessa n. 25 min.
Kuorrutus:
125 g voita sulatettuna
45 g vahvaa kahvia
280 g tomusokeria
30 g tummaa kaakaojauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
Valmista kuorrutus. Sekoita kaikki ainekset sekaisin vispilällä ja kaada kuorrutus jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
Päälle:
murskattuja pipareita
Ripottele murskattuja pipareita piirakan päälle heti kuorrutuksen levittämisen jälkeen, jottei kuorrutus ehdi kovettua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti