16 joulukuuta 2021

Piparimokkapalat

Joulun makuja mokkapalojen muodossa. Joissakin ohjeissa olen nähnyt pohjaan käytettävän kypsiä murskattuja pipareita, mutta itse olen tykännyt tästä ohjeesta, jossa käytetään piparitaikinaa. Kuorrutuksesta voi jättää kaakaojauheen pois, jos haluaa vaaleamman kuorrutuksen.
 
piparimokkapalat, mokkapalat, joulu, makeat leivonnaiset, piirakka
Piparimokkapalat

Pohja:
200 g margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
2 dl maitoa
150 g tummaa suklaata
100 g piparitaikinaa paloina 
 
piparimokkapalat, mokkapalat, joulu, makeat leivonnaiset, piirakkapiparimokkapalat, mokkapalat, joulu, makeat leivonnaiset, piirakka
Ota margariini, munat ja maito lämpenemään jääkaapista hyvissä ajoin ennen leipomista. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat varovasti sekoittaen. Mittaa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste toiseen kulhoon ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Lisää maito. Rouhi tumma suklaa karkeaksi rouheeksi ja sekoita se pieniksi paloiksi pilkotun piparitaikinan kanssa taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja  paista piirakkapohjaa 200 asteessa n. 25 min. 
piparimokkapalat, mokkapalat, joulu, makeat leivonnaiset, piirakka

Kuorrutus:
125 g voita sulatettuna
45 g vahvaa kahvia
280 g tomusokeria
30 g tummaa kaakaojauhetta 
2 tl piparkakkumaustetta
 
piparimokkapalat, mokkapalat, joulu, makeat leivonnaiset, piirakka
Valmista kuorrutus. Sekoita kaikki ainekset sekaisin vispilällä ja kaada kuorrutus jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
 
Päälle:
murskattuja pipareita

Ripottele murskattuja pipareita piirakan päälle heti kuorrutuksen levittämisen jälkeen, jottei kuorrutus ehdi kovettua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti