Äidiltä perityt leivontareseptit ovat parhaita. Tässä on yksi sellainen ja varmasti siirtyy sukupolvelta toiselle jatkossakin. Vanhoissa leivontaohjeissa on usein käytetty mittana lasia ja kahvikuppia, niin tässäkin. Ja näihin voit käyttää päiväyksen ylittäneet kuohukermat oikein hyvin. Hanna-tädin kakkujen pyöritteleminen on helppoa puuhaa, joten ota lapset mukaan leivontatalkoisiin.
Hanna-tädin kakut
1 lasi sokeria
1 kkp kuohukermaa
1 kkp (150 g) voisulaa
1 tl soodaa
2 lasia vehnäjauhoja
1 lasi perunajauhoja
Sekoita kerma ja sokeri. Lisää jäähtynyt voisula. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se paloihin. Pyörittele paloista pieniä palloja (halkaisija n. 2 cm). Jätä pallojen väliin reilusti tilaa pellillä, sillä ne leviävät uunissa. Voit paistaa koekakun, jotta tiedät, minkä kokoisia palloja haluat tehdä. Paistetaan 200 asteessa n. 8 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti