09 joulukuuta 2021

Kaura-omenapaistos

Kaura-omenapaistos on yksi helpoimmista leipomuksista, kun tekee mieli jotain hyvää. Viime päivinä on ollut ulkolaisia omenoita todella edulliseen hintaan kaupoissa, joten siinä on toinen hyvä syy tehdä paistosta. Lämpimän paistoksen kanssa maistuu kanelilla maustettu kerma-rahka.
 
Kaura-omenapaistos
kaura-omenapaistos, omenapaistos, paistos, omena, kaura, kanelirahka, jälkiruoka

omenoita
sokeria
kanelia
 
muruseos:    
200 g margariinia (maidoton)
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
4 ½ dl kaurahiutaleita
 
Pese omenat ja poista niistä siemenkota. Pilko omenat pieniksi paloiksi ja levitä ne voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele hieman sokeria ja kanelia niiden päälle. Valmista muruseos. Sulata margariini ja lisää siihen sokeri, vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi muruksi ja ripottele se omenoiden päälle. Paista paistosta 175 asteessa n. 45 min - 1 tunti, kunnes omenapalat ovat pehmeitä. Pienennä lämpöä loppuvaiheessa, jos paistoksen pinta alkaa tummumaan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti