Kaura-omenapaistos on yksi helpoimmista leipomuksista, kun tekee mieli jotain hyvää. Viime päivinä on ollut ulkolaisia omenoita todella edulliseen hintaan kaupoissa, joten siinä on toinen hyvä syy tehdä paistosta. Lämpimän paistoksen kanssa maistuu kanelilla maustettu kerma-rahka.
omenoita
sokeria
kanelia
muruseos:
200 g margariinia (maidoton)
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
4 ½ dl kaurahiutaleita
Pese omenat ja poista niistä siemenkota. Pilko omenat pieniksi paloiksi ja levitä ne voidellun uunivuoan pohjalle.
Ripottele hieman sokeria ja kanelia niiden päälle. Valmista muruseos. Sulata
margariini ja lisää siihen sokeri, vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet.
Sekoita tasaiseksi muruksi ja ripottele se omenoiden päälle. Paista
paistosta 175 asteessa n. 45 min - 1 tunti, kunnes omenapalat ovat
pehmeitä. Pienennä lämpöä loppuvaiheessa, jos paistoksen pinta alkaa
tummumaan liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti