Rauha-mummin maustekakku on löytynyt minun reseptikirjastani jo vuosia. Olen löytänyt sen Kotiliesi-lehdestä ja ikinä en ole epäonnistunut sen leipomisessa. Se on täydellinen, pehmeä maustekakku. Tätä kakkua kelpaa syödä muulloinkin kuin jouluna, vaikka sopiikin erityisesti joulukahvipöytään.
Rauha-mummin maustekakku
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl siirappia
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
(1 ½ dl rusinoita)
150 g margariinia (maidoton)
1 ½ dl vahvaa kahvia
1 ½ tl soodaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi, mausteet, rusinat (voi jättää poiskin), sulatettu ja jäähdytetty margariini sekä jäähdytetty vahva kahvijuoma. Mittaa vehnäjauhot ja sooda toiseen kulhoon ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa n. 45-50 min.
Tätä kakkua tein ensi kertaa täksi jouluksi myös Kotilieden reseptillä. Suosikkini on aina ollut pappilan piparkakku rusinalisäyksellä. Suurta eroa ei näiden maussa ole. t. Ella
VastaaPoista