16 joulukuuta 2021

Rieska

Rieskan paistaminen vaatii korkean paistolämpötilan. Parasta tulee tietenkin leivinuunissa paistettuna, mutta lähes yhtä herkulliseen lopputulokseen pääsee sähköuunillakin. Leivinuunia minulla tulee lämmitettyä harvoin, joten nämäkin rieskat kypsyivät sähköllä.
 
rieska, ohrarieska, leipä, lapin rieskaRieska 5-6 isoa

1 l piimää tai vettä/maitoa
2 ½ tl suolaa
12 ½ dl ohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl soodaa tai leivinjauhetta 
 
Mittaa jääkaappikylmä piimä (vesi tai maitokin käy) kulhoon ja lisää siihen suola. Mittaa ja lisää jauhot ja sooda (jos käytit nesteenä piimää) tai leivinjauhe (jos käytit nesteenä vettä tai maitoa). Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Jaa taikina 5-6 osaan ja kaulitse palat ohuiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-300 asteessa n. 7-8 min.

rieska, ohrarieska, leipä, lapin rieska

 
Piimään tehtynä rieskoista tulee hieman punertavampia kuin veteen tehtynä. Kuvassa taaimmaiset rieskat on leivottu piimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti