15 joulukuuta 2021

Jauhelihapata

Kun tekee mieli valmistaa ruoaksi jotain yksinkertaista mutta hyvää, kokkaa jauhelihapataa; jauhelihaa, perunaa ja jotain kasvista. Usein käytän tähän pataan paprikaa ja pussillisen vihreitä pakastepapuja, mutta tällä kertaa pavut olivat minun pakasteesta päässeet loppumaan. Hyvää tuli kyllä ilman papujakin.
 
Jauhelihapata
jauhelihapata, jauheliha, pata

1½ kg perunaa (kiinteää)
600 g jauhelihaa
2 sipulia
1½ tl suolaa
jauhelihamaustetta (ei sis. suolaa)
1 paprika
 
Kuori ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi. Laita perunakuutiot kattilaan ja vettä sen verran, että perunat peittyvät. Keitä perunat kypsiksi n. 25 min. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää jauhelihan joukkoon kuullottumaan kuoritut ja pilkotut sipulit. Mausta suolalla ja jauhelihamausteella. Pilko paprika kuutioiksi ja lisää pannulle. Anna paprikoiden hetken pehmetä pannulla. Kaada perunoista keitinvesi pois ja sekoita jauheliha perunoiden joukkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti