04 elokuuta 2021

Jauhelihakastike

Jauhelihakastike on arkiruokaa parhaimmillaan. Äitini opetti ruskean kastikkeen tekemisen vehnäjauhot pannulla ruskistaen. Mutta harvoinpa teen sillä tavalla pohjaa jauhelihakastikkeelle, sillä useimmiten onnistun polttamaan jauhot liian tummiksi ja kastike maistuu palaneelle. Kastikkeeseen saan ruskean värin lihaliemikuutiolla. Muuhun tarkoitukseen en oikeastaan käytäkkään lihaliemikuutioita. Huomioithan, että jauheliha on itsessään sen verran rasvaista, ettei pinnoitetulle kasarille/pannulle tarvitse lisätä rasvaa.
jauhelihakastike
 
Jauhelihakastike
 
1 kg jauhelihaa
2-3 sipulia
1½ dl vehnäjauhoja
1½ l vettä
3 kpl lihaliemikuutioita
(n. 1 tl suolaa)
 
Ruskista jauheliha ja pilkotut sipulit korkeareunaisessa kasarissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin jauhelihan joukkoon. Mittaa vesi. Kastike saostuu pikkuhiljaa veden alkaessa kiehua, joten sekoita sitä huolellisesti pohjaa myöten. Mausta kastike (suolalla ja) lihaliemikuutioilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti