16 elokuuta 2021

Jauhelihapihvit

Jauhelihapihvien valmistamisen koen sen verran työlääksi, että niitä ei tule kovin usein valmistettua. Pihvien muotoilu on aikaavievää ja sotkevaa, mutta vaivan näkeminen on joskus sen arvoista. Tällä samalla ohjeella voi tehdä myös lihapullia tai -mureketta.
 
Jauhelihapihvit 
jauhelihapihvit, jauheliha, pihvit

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
2 rkl sinappia
2-2½ tl suolaa
n. 1/4 tl mustapippuria 
n. 1 tl paprikajauhetta
1-2 sipulia
2 munaa
1 kg jauhelihaa

Mittaa korppujauhot ja vesi kulhoon. Anna niiden turvota sen aikaa, kun pilkot sipulit. Lisää mausteet, sipulit ja munat kulhoon. Sekoita hyvin ja lisää jauheliha. Muotoile jauhelihamassasta pihvejä ja paista niitä kuumalla paistinpannulla hetki, kunnes ne saavat paistovärin pintaan. Siirrä pihvit leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista pihvit kypsiksi 200 asteessa n. 20 - 30 min riippuen pihvien koosta ja paksuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti