Porkkanaohukaisten valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta aikaahan niiden paistamiseen menee, jos haluaa tehdä nimenomaan pieniä lettuja. Ja just sellaisia teki tänään mieli. Onhan ne paremman makuisiakin kuin kaupan valmiit letut.
Porkkanaohukaiset
6 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
(ripaus sokeria)
6 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
300 g porkkanaa
3/4 dl öljyä
paistamiseen:
margariinia
Riko munat kulhoon, lisää maito sekä suola ja halutessasi ripaus sokeria. Sekoita muna-maidon joukkoon kevyesti vatkaten vehnä- ja ohrajauhot. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun raastat porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää ne ja öljy taikinaan. Taikinan on hyvä olla tavallista ohukaistaikinaa paksumpaa. Paista pieniä ohukaisia lettupannulla matalalla lämmöllä. Käytä paistamiseen esim. pullomargariinia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti