06 elokuuta 2021

Porkkanaohukaiset

Porkkanaohukaisten valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta aikaahan niiden paistamiseen menee, jos haluaa tehdä nimenomaan pieniä lettuja. Ja just sellaisia teki tänään mieli. Onhan ne paremman makuisiakin kuin kaupan valmiit letut. 
 
Porkkanaohukaiset
porkkanaohukaiset, porkkanaletut
 
6 munaa
1 l maitoa 
1 tl suolaa
(ripaus sokeria)
6 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
300 g porkkanaa
3/4 dl öljyä
 
paistamiseen:
margariinia

Riko munat kulhoon, lisää maito sekä suola ja halutessasi ripaus sokeria. Sekoita muna-maidon joukkoon kevyesti vatkaten vehnä- ja ohrajauhot. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun raastat porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää ne ja öljy taikinaan. Taikinan on hyvä olla tavallista ohukaistaikinaa paksumpaa. Paista pieniä ohukaisia lettupannulla matalalla lämmöllä. Käytä paistamiseen esim. pullomargariinia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti