09 elokuuta 2021

Mokkapalat

Mokkapalareseptejä löytyy useampia, mutta tämä on eniten minun makuuni. Neilikka antaa mukavan hienostuneen maun ja näistä voitkin tehdä juhlaleivoksia, kun vaihdat kuorrutuksen aitoon suklaakuorrutukseen. Itsekin muistan tehneeni siskoni kihlajaisiin yli kymmenen vuotta sitten juurikin tällä ohjeella mokkaleivokset, jotka kuorrutin suklaalla ja koristelin suklaakuvioilla ja -rusinoilla. Kuvaa ei kylläkään niistä ole, mutta muistikuva minulla on niistä tarkka. 😍
 
Mokkapalat
mokkaleivokset, mokkapalat, mokkapiirakka, suklaapiirakka
 
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl vahvaa kahvia
300 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
2 tl neilikkaa

Kuorrutus:
125 g voita
3 rkl (45 g) kahvia
3/4 dl (30 g) tummaa kaakaojauhetta
5 dl (280 g) tomusokeria

Koristeeksi:
esim. kookoshiutaleita tai nonparelleja 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt kahvi ja sulatettu margariini. Mittaa kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi taikinaan varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-30 min.
Valmista kuorrutus. Sulata voi ja lisää siihen kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi vispilällä ja levitä se jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele heti, jotta kuorrutus ei ehdi kovettua.
 
 
Vaihtoehtoinen kuorrutus:
300 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
50 g voita 

Sulata suklaa mikrossa hitaasti pienellä lämmöllä. Sekoita välillä. Sulata toisessa kulhossa voi ja lämmitä kerma. Lisää sula voi ja lämmin kerma sulatetun suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrutus jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele heti. Leikkaa piirakka leivoksiksi vasta sitten, kun kuorrutus on täysin kovettunut. Kuumalla, kuivalla, ohutteräisellä veitsellä saat siistin leikkausjäljen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti