23 elokuuta 2021

Karviaispiirakka

Pihallamme kasvaa pari vuoristokarviaispensasta. Vaikka ne ovatkin satoisia lajikkeita, meillä marjat häviävät pensaista suoraan suuhun eikä niitä riitä säilöttäväksi. Tykkään kuitenki joka vuosi leipoa tätä piirakkaa pellillisen, sillä hieman kirpeät karviaiset sopivat makeaan piirakkaan täydellisesti.
 
karviaispiiras, karviaispiirakka, karviaiset, makeat leivonnaiset, piirakka
Karviaispiirakka
 
3 munaa
3 dl sokeria  
300 g margariinia
3 dl maitoa
7½ dl vehnäjauhoja
4½ tl leivinjauhetta

karviaisia

Muru:
150 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1½ dl fariinisokeria
1½ tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sulata margariini. 
3. Mittaa vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. 
4. Riko munat toiseen kulhoon ja mittaa sen joukkoon sokeri. Vaahdota ne kuohkeaksi vaahdoksi. 
5. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähdytetty margariini sekä maito.
6. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen.
7. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
8. Ripottele taikinan päälle karviaiset.
9. Valmista muruseos sekoittamalla sulatettu margariini, kaurahiutaleet, sokerit ja kardemumma.
10. Ripottele muruseos karviaisten päälle.
11. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 25 min.

vuoristokarviainen, karviainenvuoristokarviainen, karviainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti