Kuori ja keitä perunat vedessä kypsiksi (n. 30 min). Ruskista perunoiden kiehumisen aikana jauheliha ja sipulikuutiot pannulla. Mausta jauheliha. Kun perunat ovat kypsiä, kaada niiden keitinvesi pois. (Jos haluat maidottoman perunasoseen, ota n. ½ l keitinvedestä talteen ja käytä sitä maidon tilalta.) Valmista perunasose kuumentamalla maito esim. mikrossa ja mausta se suolalla. Kaada maito perunoiden joukkoon ja soseuta perunat sähkövatkaimella löysäksi soseeksi. Sekoita perunasoseen joukkoon jauheliha-sipuliseos.
Arkista aherrusta, kotoilua, töitä ja opiskelua lapsiperheessä. Ruoka ja ravitsemus ovat erityisesti lähellä sydäntäni, mutta blogistani saattaa löytyä myös luontoon ja puutarhaani liittyviä postauksia. Tämä blogi tarjoaa minun näköistä, tavallista ja melko yksinkertaista kotiruokaa sekä leipomuksia, joihin löytyy raaka-aineet useimmiten jokaisen vähänkään kokkailua harrastavan kaapista. Tervetuloa jakamaan kanssani tätä arkea ja saamaan ideoita omaan ruoka-/kahvipöytääsi ja puutarhaasi.
30 elokuuta 2021
Jauheliha-perunasose
Jauheliha ja perunat ovat perinteistä kotiruokaa parhaimmillaan. Arjen kiireen keskellä voi oikaista ja saada silti hyvää. Tässä oikaistu resepti jauheliha-perunasoselaatikolle. Tämä ruoka valmistuu nopeasti, sillä sitä ei tarvitse käyttää uunissa. Valmista vain löysä peunasose ja sekoita kypsä jauheliha joukkoon.
2 kg jauhoisia perunoita
vettä
1 tl suolaa
n.½ l maitoa
800 g jauhelihaa
2-3 sipulia
1½ tl suolaa
jauhelihamaustetta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti