30 elokuuta 2021

Jauheliha-perunasose

Jauheliha ja perunat ovat perinteistä kotiruokaa parhaimmillaan. Arjen kiireen keskellä voi oikaista ja saada silti hyvää. Tässä oikaistu resepti jauheliha-perunasoselaatikolle. Tämä ruoka valmistuu nopeasti, sillä sitä ei tarvitse käyttää uunissa. Valmista vain löysä peunasose ja sekoita kypsä jauheliha joukkoon.
 
Jauheliha-perunasose
jauheliha, perunasose, jauheliha-perunasose
 
2 kg jauhoisia perunoita
vettä
 
1 tl suolaa
n.½ l maitoa
 
800 g jauhelihaa
2-3 sipulia
1½ tl suolaa
jauhelihamaustetta

Kuori ja keitä perunat vedessä kypsiksi (n. 30 min). Ruskista perunoiden kiehumisen aikana jauheliha ja sipulikuutiot pannulla. Mausta jauheliha. Kun perunat ovat kypsiä, kaada niiden keitinvesi pois. (Jos haluat maidottoman perunasoseen, ota n. ½ l keitinvedestä talteen ja käytä sitä maidon tilalta.) Valmista perunasose kuumentamalla maito esim. mikrossa ja mausta se suolalla. Kaada maito perunoiden joukkoon ja soseuta perunat sähkövatkaimella löysäksi soseeksi. Sekoita perunasoseen joukkoon jauheliha-sipuliseos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti