31 lokakuuta 2021

Piparipannari

Tähän aikaan vuodesta voi jo ihan hyvin levittää kotiin hieman jouluntuoksua. Olen jouluihminen, mutta liian aikaisten en halua aloittaa joulufiilistelyä, jotta joulusta pystyy nauttimaan vielä joulunakin. Jääkaapista löytyi maitopurkki, jonka parasta ennen-päiväys oli jo mennyt, joten päätinpä tehdä siitä pannaria piparinmakuisena. Tämä pannari ei kaipaa hilloa kaveriksi, nokare vaniljarahkaa riittää.
piparipannari, piparipannukakku, joulu, piparintuoksua, pannari, pannukakku

Piparipannari
 
4 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
½ dl sokeria
n. 2 rkl siirappia
2 rkl piparkakkumaustetta
5 dl vehnäjauhoja
50 g rasvaa (margariinia tai voita)
 
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, suola, sokeri sekä siirappi ja piparkakkumauste. Lisää muna-maidon joukkoon hyvin vatkaten vehnäjauhot. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun uuni lämpenee ja lisää lopuksi sulatettu rasva. Paista pannaria 225 asteessa 30-35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti