07 lokakuuta 2021

Tomaatti-mozzarellaleivät

Tomaatti, basilika ja juusto on mitä parhain yhdistelmä. Eilen tein iltapalaksi tomaatti-mozzarellaleipiä, jotka ovat lämpimänä parhaimmillaan.

Tomaatti-mozzarellaleivät
 
tomaatti-mozzarellaleivät, bruschetta, tomaatti, mozzarella, iltapala
8 viipaletta ranskanleipää tms. vaaleaa leipää
4 tomaattia 
1 pieni sipuli 
tuoretta basilikaa 
suolaa 
mustapippuria
oliiviöljyä 
n. 200 g mozzarellaa

Pilko tomaatit (valuta ylimääräinen neste pois) sekä sipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa tuoretta basilikaa tomaatti-sipulihakkeluksen sekaan ja mausta seos makusi mukaan ripauksella suolaa ja mustapippuria. Anna seoksen maustua hetki. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Leikkaa ranskanleivästä n. 1½ cm paksuja siivuja. Asettele viipaleet vuokaan ja voitele ne oliiviöljyllä. Levitä leipäviipaleille tomaatti-sipuliseos. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja lado ne leipien päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min, kunnes juusto on sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti