Tomaatti, basilika ja juusto on mitä parhain yhdistelmä. Eilen tein iltapalaksi tomaatti-mozzarellaleipiä, jotka ovat lämpimänä parhaimmillaan.
Tomaatti-mozzarellaleivät
4 tomaattia
1 pieni sipuli
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
n. 200 g mozzarellaa
Pilko tomaatit (valuta ylimääräinen neste pois) sekä sipuli pieniksi kuutioiksi. Leikkaa tuoretta basilikaa tomaatti-sipulihakkeluksen sekaan ja mausta seos makusi mukaan ripauksella suolaa ja mustapippuria. Anna seoksen maustua hetki. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Leikkaa ranskanleivästä n. 1½ cm paksuja siivuja. Asettele viipaleet vuokaan ja voitele ne oliiviöljyllä. Levitä leipäviipaleille tomaatti-sipuliseos. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja lado ne leipien päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 min, kunnes juusto on sulanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti