Tomaattinen italianpata on yksi suosikeistani "nopeat arkiruoat" -listalta. Tuoreet paprikat ovat mielestäni tässä padassa parempia kuin pakasteet, mutta hätätapauksessa saatan käyttää pakaste herne-maissi-paprikasekoitusta.
400 g jauhelihaa
2 sipulia
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
5 dl vettä
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
yrttejä
punaista ja/tai keltaista paprikaa
100 g herneitä (pakaste) 3 dl lyhyttä spagettia
Ruskista jauheliha pinnoitetussa kattilassa. Lisää pieneksi pilkotut sipulit jauhelihan joukkoon. Lisää tomaattimurska, -pyree sekä vesi ja anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Lisää paprikat ja herneet kattilaan. Mittaa spagetti ja keitä pataa n. 10 minuuttia tai kunnes spagetti on kypsää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti