Taco-mausteella maustettu lihamureke saa päälleen sinappihunnun ja ripauksen korppujauhoja. Murekkeeseen voi käyttää niin sian kuin naudankin jauheliha tai molempia. Jos valitset vähärasvaisemman jauhelihan, murekkeesta tulee kiinteämpää.
2 dl vettä
1 dl korppujauhoja
2 sipulia
reilu 1 tl suolaa
1 pss (28 g) Taco-maustetta (SantaMaria)
2 munaa
1 kg jauhelihaa
päälle:
sinappia
korppujauhoja
Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon. Anna korppujauhojen turvota muutama minuutti. Pilko sillä aikaa sipulit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Lisää sipulit, suola, mausteseos ja munat turvonneiden korppujauhojen sekaan ja sekoita. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin käsin massasta 1-2 tankoa leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä murekkeen päälle ohuelti sinappia ja ripottele korppujauhoja päälle. Paista lihamureketta 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti