01 lokakuuta 2021

Turkinpippuri-suklaakakku

turkinpippuri-suklaakakku, turkinpippurikakku, turkinpippuri, suklaakakku, liivatteeton, hyytelökakku, hyytelökakku ilman liivatetta
Turkinpippuri ja suklaa ovat aivan mahtava makupari 😋. Päätin kokeilla kaupoista löytyvästä Turkinpippuri-suklaalevyistä hyytelökakkua. En kuitenkaan löytänyt netin syövereistä mieleistä ohjetta, joten muokkailin aikaisemmin tekemieni suklaakakkujen ohjeita. Ja lopputulos on suussasulava. Eikä kakkua tarvitse isoa palaa makeannälän tyydyttämiseksi. Suklaakakkujen tekeminen onnistuu aloitteleviltakin leipureilta, sillä ne hyytyy ilman liivatetta.
 
Turkinpippuri-suklaakakku

Pohja:
200 g Domino-keksejä
 
Täyte:
400 g maitorahkaa
200 g (1 levy) Turkinpippuri-suklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa 

Koristeeksi:
Turkinpippuri-suklaata
koristerakeita

irtopohjavuoan rengas, suklaakakku, hyytelökakku
Murskaa Domino-keksit pohjaa varten (esim. pussissa kaulimen avulla) ja painele keksimurska irtopohjavuoan rengasta apuna käyttäen suoraan kakkuvadille. Näin vältät kakun siirtämisen vuoasta kakkulautaselle. Tässä kakussa pohja on pelkkää keksimurua, joten sen siirtäminen olisikin aika haasteellista. Itselläni oli käytössä halkaisijaltaan 26 cm rengas, mutta jos haluat korkeamman kakun käytä 24 cm rengasta ja voit vähentää pohjaan tulevien keksien määrää. 
 
turkinpippuri-suklaakakku, turkinpippurikakku, turkinpippuri, suklaakakku, liivatteeton, hyytelökakku, hyytelökakku ilman liivatetta
Ota maitorahka huoneenlämpöön, jotta se ehtii hieman lämmetä, ennen kuin se lisätään suklaan joukkoon. Sulata suklaat mikrossa hitaasti pienellä teholla, välillä sekoittaen. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sulan suklaan joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa suklaa-rahkaseos kerman joukkoon ja kaada se keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Irrota rengas varovasti esim. hammastikulla reuna kiertäen, jotta kakku ei halkeile. Koristele kakku rouhitulla suklaalla ja koristerakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti