Omena-nutellatäytekakku
Pohja: (halkaisijaltaan 26 cm vuokaan)
6 munaa
2½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Laita
uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Mittaa
kuivat aineet kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset munat
ja sokeri. Vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. Itse käytän
vatkaamiseen sääntöä 1 muna/1 minuutti eli vatkaan kuutta munaa
vähintään 6 minuuttia. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon
varovasti nostellen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista pohjaa n. 45 -
50 min. Ota vuoka uunista ja säikäytä kakku eli tipauta kakkuvuoka
heti n. 10 - 15 cm korkeudelta pöydälle. Älä siis vielä kumoa kakkua.
Näin saat kakusta tasaisen ja kuohkean. Anna kakun jäähtyä hetki
vuoassaan ja kumoa se sitten pöydälle.
Täyte 1:
500 g omenasosetta (ei tarvitse välttämättä sokeria lainkaan)
Täyte 2:
1 ps (100 g) vaniljakreemijauhetta (Dr.Oetker)
6 dl maitoa
n. 250 g nutellaa
50 g hasselpähkinärouhetta
Sekoita vaniljakreemijauhe kylmän maidon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti n. 3 min. Lisää nutella ja pähkinärouhe ja laita tekeytymään jääkaappiin n. ½ tunniksi.
Leikkaa kakku neljään osaan (3 väliä) ja täytä kakku laittamalla jokaiseen väliin ensin omenasosetta ja sen päälle nutellatäytettä.
Kostutus:
n.1/4 dl omenamehua
Kostuta
kakusta vain päällimmäinen kerros, sillä täytteenä oleva omenasose kostuttaa riittävästi kakkua.
Laita kakku vetäytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
100 g nutellaa
hasselpähkinärouhetta
omenaruusuja
Levitä nutella kakun päälle ja koristele kakku haluamallasi tavalla esim. hasselpähkinärouheella sekä omenaruusuilla ja lehdillä.
Reunoille ja pursotukset:
100 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla, välillä sekoittaen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja lisää sen joukkoon hieman jäähtynyt suklaasula.
Levitä tai pursota suklaakerma kakun reunoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti