06 marraskuuta 2021

Uunijuurekset

Paahdetut uunijuurekset ovat mitä parhain lisäke niin liha- kuin kalaruoillekin. Juureksiin tulee uunissa ihanan rapea pinta, mutta ovat pehmeitä sisältä ja ne saavat makean maun. Itselleni oli yllätys, miten esim. juuripersiljan maku muuttui uunissa paahdettuna.

Uunijuurekset
uunijuurekset, paahdetut uunijuurekset, uunikasvikset

n. 1 kg juureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta, lanttua, juuripersiljaa)
n. 1 tl suolaa
mustapippuria
Provencale yrttiseosta
2 rkl oliiviöljyä

tuoreita yrttejä esim. basilikaa

Kuori ja pilko juurekset pieniksi paloiksi/tikuiksi ja levitä ne tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele niiden päälle suola, mustapippuri ja Provecale yrttiseosta. Valuta oliiviöljyä juureksille ja kääntele niitä, jotta juurekset maustuvat tasaisesti. Paahda juureksia 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Paistoaikaan vaikuttaa juurespalojen koko. Ripottele tuoreita yrttejä kypsien, paahdettujen juuresten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti