11 marraskuuta 2021

Mustikkahyytelökakku

mustikkahyytelökakku, mustikka, hyytelökakku, isänpäivä
Isänpäivä lähestyy, joten tässäpä marjainen kakku isälle. Mustikoista tehty hyytelökakku maistuu raikkaalta eikä sen koristelemiseen tarvitse uhrata aikaa, sillä se on yksinkertaisuudessaan ja voimakkaan värisenä houkutteleva.
 
Mustikkahyytelökakku (halkaisijaltaan 26 cm vuoka)

Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita
 
Täyte:
2 dl vispikermaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g maitorahkaa
n. ½ dl sokeria (maun mukaan)
500 g mustikoita (pakaste)
8 liivatelehteä
 
Murskaa kaurakeksit pohjaa varten (esim. pussissa kaulimen avulla) ja lisää sen joukkoon sulatettu voi. Painele keksimurska irtopohjavuoan rengasta apuna käyttäen suoraan kakkuvadille. Näin vältät kakun siirtämisen vuoasta kakkulautaselle. 
 
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen n. 5 - 10 minuutiksi. 
 
mustikkahyytelökakku, mustikka, hyytelökakku, isänpäivä
Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Lisää vaahdon joukkoon rahka ja sokeri. Sulata mustikat (esim. mikrossa pienellä lämmöllä) ja ota mustikoista irronnutta mehua erilleen n. ½ dl. Soseuta mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää mustikkasose kerma-rahkan joukkoon. 
 
Kuumenna erilleen otettu mustikkamehu mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä liotusvesi pois ja liuota lehdet kuumaan mehuun. Lisää mehu hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana, vatkaimella vatkaten mustikka-kerma-rahkan joukkoon.
 
Kaada seos keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Irrota rengas varovasti esim. hammastikulla reuna kiertäen, jotta kakku ei halkeile. Koristele kakku halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti