16 marraskuuta 2021

Tomaattinen jauhelihakastike ja perunamuusi

Jauhelihakastike ja pasta on etenkin monessa lapsiperheessä toivottua ruokaa. Tarjoa tomaattisen jauhelihakastikkeen kanssa tällä kertaa perunamuusia. Suosittelen tekemään muusia reilun annoksen, jotta voit sitten tähteistä tehdä perunarieskoja.
 
Tomaattinen jauhelihakastike
tomaattinen jauhelihakastike, jauhelihakastike, perunamuusi, perunasose
 
400 g jauhelihaa
1-2 sipulia
n. 1 tl suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
70 g tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
 
Ruskista jauheliha korkeareunaisessa kasarissa ja lisää pieneksi pilkotut sipulit jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Lisää tomaattipyree sekä -murska ja anna kastikkeen hautua 10 - 15 min.
 
 
Perunamuusi
 
2 kg jauhoisia perunoita
reilu 1 tl suolaa
n. 4 dl maitoa
 
Kuori perunat ja keitä ne vedessä kypsäksi n. 30 min. Kaada keitinvesi pois ja mausta perunat suolalla. Kuumenna maito esim. mikrossa kuumaksi, lisää se perunoiden joukkoon ja vatkaa perunat kuohkeaksi muusiksi sähkövatkaimella.
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti