Kalan käsittely/filerointi vaatii harjoittelua, jotta arvokasta kalaa ei menisi hukkaan ja fileet olisivat tasalaatuisen kauniita. Siksi annan mielelläni sen työn kalatiskillä olevien alan ammattilaisten tehtäväksi. Uunissa paistettu kirjolohi maistuu, vaikka mausteena ei olisi muuta kuin suolaa. Usein laitankin samalle uunipellille jonkun fileen ilman kuorrutteita, jotta jos kalaa sattuu jäämään tähteeksi, saan siitä vaikka töihin salaattilounaan seuraavaksi päiväksi. Tai ihan vaikka leivän päälle iltapalalla.
Arkista aherrusta, kotoilua, töitä ja opiskelua lapsiperheessä. Ruoka ja ravitsemus ovat erityisesti lähellä sydäntäni, mutta blogistani saattaa löytyä myös luontoon ja puutarhaani liittyviä postauksia. Tämä blogi tarjoaa minun näköistä, tavallista ja melko yksinkertaista kotiruokaa sekä leipomuksia, joihin löytyy raaka-aineet useimmiten jokaisen vähänkään kokkailua harrastavan kaapista. Tervetuloa jakamaan kanssani tätä arkea ja saamaan ideoita omaan ruoka-/kahvipöytääsi ja puutarhaasi.
26 heinäkuuta 2021
Uunilohi
kirjolohta fileenä
suolaa (n. 1 tl suolaa/0,5 kg kalaa)
sitruunapippuria (sis. suolaa)
sitruunamehua
creme fraicea
sipulia pilkottuna
tilliä
Laita kalafilee leivinpaperin päälle uunipellille. Pyyhi kala talouspaperilla puhtaaksi ja ripottele sen päälle suolaa sekä sitruunapippuria. Purista kalan päälle hieman sitruunamehua sekä levitä creme fraice ja pilkotut sipulit. Viimeistele tuoreella tillillä ja paista lohta 200 asteessa n. 45 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti