26 heinäkuuta 2021

Uunilohi

Kalan käsittely/filerointi vaatii harjoittelua, jotta arvokasta kalaa ei menisi hukkaan ja fileet olisivat tasalaatuisen kauniita. Siksi annan mielelläni sen työn kalatiskillä olevien alan ammattilaisten tehtäväksi. Uunissa paistettu kirjolohi maistuu, vaikka mausteena ei olisi muuta kuin suolaa. Usein laitankin samalle uunipellille jonkun fileen ilman kuorrutteita, jotta jos kalaa sattuu jäämään tähteeksi, saan siitä vaikka töihin salaattilounaan seuraavaksi päiväksi. Tai ihan vaikka leivän päälle iltapalalla.

uunilohi, kirjolohi, lohiUunilohi

kirjolohta fileenä
suolaa (n. 1 tl suolaa/0,5 kg kalaa)
sitruunapippuria (sis. suolaa)
sitruunamehua
creme fraicea
sipulia pilkottuna
tilliä
 
Laita kalafilee leivinpaperin päälle uunipellille. Pyyhi kala talouspaperilla puhtaaksi ja ripottele sen päälle suolaa sekä sitruunapippuria. Purista kalan päälle hieman sitruunamehua sekä levitä creme fraice ja pilkotut sipulit. Viimeistele tuoreella tillillä ja paista lohta 200 asteessa n. 45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti