06 heinäkuuta 2021

Jauhelihakeitto

Työpäivän jälkeen ei useinkaan ole aikaa eikä tarmoa tehdä mitään monimutkaisia ja aikaa vieviä ruokia, joten keitot ovat tähän tarkoitukseen just passeleita. Keitot ovat helppoja ja melko nopeitakin valmistaa etenkin, jos käyttää pakastekasviksia. Helteisinä kesäpäivinä ne ovat sopivan kevyttäkin syötävää. Ja kun tekee isomman annoksen, niin siitähän riittää seuraavaksikin päiväksi. 

Jauhelihakeitto
jauhelihakeitto

2 kg kiinteää perunaa
vettä
2 kpl lihaliemikuutioita
800 g jauhelihaa
2-3 sipulia
suolaa
paprikajauhetta
maustepippuria
jauhelihamaustetta
600 g pakastekasviksia

Kuori ja kuutioi perunat. Laita kattilaan perunakuutiot ja kylmää vettä sen verran, että perunat peittyvät reilusti. Kun vesi kiehuu, lisää liemikuutiot ja jatka perunoiden kypsentämistä n. 20 min. Ruskista perunoiden kypsyessä jauheliha ja sipulit. Mausta jauheliha, lisää se sekä haluamiasi pakastekasviksia perunoiden joukkoon kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä ja jatka keiton keittämistä n. 10 min. Valmiin keiton pinnalle voi ripotella tuoreita yrttejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti