17 heinäkuuta 2021

Pannupitsaa viikonlopun kunniaksi

pannupitsa
Pitsa maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Tämän pannupitsan pohjan ohjeen olen napannut
K-ruoka.fi-sivustolta. Alkuperäisessä ohjeessa pitsa on tehty n. 30 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, mutta itse tein n. 40 cm vuokaan ja tuli ihan riittävän paksu pohja. Täytteenä voi käyttää kinkkua, kanaa tai vaikka kalaa. Minulla sattui olemaan paketti jauhelihaa jääkaapissa, joten nyt tuli jauhelihapitsaa. Ja tietenkin tein samantien kaksinkertaisen annoksen, eikä meidän perheeltä jäänyt muruakaan tähteeksi.
 
Pannupitsa jauhelihasta
 
Pohja:
2 dl vettä
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
3½ dl vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa
 
Valmista pohja lämmittämällä vesi n. 42 asteiseksi ja lisää siihen sokeri, suola ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu hiiva. Vaivaa taikinaa n. 5 min, kunnes se on kimmoisaa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Taikinan kohotessa valmista täyte.
 
Täyte:
n. 250 g jauhelihaa
1 sipuli
70 g tomaattisosetta
200 g tomaattimurskaa
n. ½ tl suolaa
mausteita (paprikajauhetta, jauhelihamaustetta ym.)
pitsamaustetta
 
Lisäksi:
(ketsuppia)
½ paprikaa
ananasta
juustoraastetta

Tee jauhelihatäyte ruskistamalla jauheliha, lisää pannulle sipuli, tomaattisose, -murska sekä suola ja mausteet. Anna täytteen hautua pannulla hetki. Pilko paprika sekä ananas pieniksi paloiksi ja raasta juusto.
 
Kauli tai taputtele jauhotetuin käsin taikina pyöreään vuokaan leivinpaperin päälle. Jos et halua käyttää leivinpaperia vuoassa, voitele vuoka esim. pullomargariinilla. Levitä pohjan päälle halutessasi hieman ketsuppia ja sen päälle jauhelihatäyte, paprikat, ananakset ja juustoraastetta reilusti. Ripottele vielä pitsamaustetta pinnalle. Paista pitsa 250 asteessa 12-15 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti