Kesän ensimmäinen mustikkaretki tehty. Marjoja löytyi, mutta paarmoja pyöri ympärillä ihan liikaa, joten seuraavan marjareissun teen tuulisemmalla säällä. Tänä kesänä mustikoita kannattaa etsiä kosteilta paikoilta, soiden reunamilta. Muualtakin varmasti löytyy, mutta ovat voineet jäädä kuivuudesta johtuen pienikokoisiksi. Mustikkapiirakkareseptejä (tai käyhän tähän muutkin marjat) löytyy monia, mutta tässä olisi yksi ja parasta tulee tuoreista mustikoista tietenkin. Juhlavamman jälkiruoan tai kahvileivän saat tästä, kun tarjoilet piirakan vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Mustikka-murupiirakka (uunipellillinen)
Muru:
200 g margariinia
3 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Valmista ensin muru. Sekoita pehmeän
margariinin joukkoon sokeri, vehnäjauhot, kaurahiutaleet sekä
leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota 3dl murua (tulee piirakan päälle) erilleen.
Pohja:
murua
3 munaa
2 dl maitoa
Tee jäljelle jäävästä murusta piirakkapohja lisäämällä siihen munat ja maito.
Päälle:
mustikoita
murua
Paista piirakkaa 200 asteessa 25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti