12 heinäkuuta 2021

Koillismaan maisemissa

Koillismaan maisemat vetävät puoleensa. Tämän kesäinen Paula-myrsky oli juuri ennen näissä maisemissa vierailuamme pyyhkäissyt yli ja tehnyt monilla luontopoluilla tuhoa, joten jätimme tällä kertaa vaellukset välistä ja kapusimme Rukan rinteen ylös.

ruka, portaat huipulleruka

ruka

Portaat Rukan huipulle olen kiivennyt viimeksi pikkutyttönä. Nyt oli sopiva tilaisuus kiivetä ne omien lasten kans. Paikoitellen rappuset oli huonossa kunnossa, mutta huipulle päästiin ihan omin jaloin. Näköalat ovat huikeat ja bongattiin Valtavaaran palovartijan mökkikin, jossa vierailtiin toissa kesänä. Valtavaaran huiputus-reitti (n. 6 km) on pätkä Karhunkierrosta. Suosittelen sitä päiväretkikohteeksi myös lapsiperheille. Etenkin hieman isompien lapsien kanssa onnistuu erittäin hyvin, kunhan muistaa ottaa mukaan juotavaa ja oikeat retkieväät. Matkan varrelta löytyy kota, jossa voi paistaa makkarat ja ihastella pelottomia kuukkeleita.


suopursu
 hilla, lakka

Sääskiä oli riesaksi asti, mutta silti oli pakko päästä tuoksuttelemaan suon tuoksuja. Hillat ja suopursut kukkivat kilpaa kirkasvetisen järven rannalla. Mieli lepää näissä maisemissa. Näiden fiilistelyjen jälkeen jaksaa taas seuraavaan lomaan. 😍
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti