Mämmi kuuluu useimpien suomalaisten pääsiäiseen. Herkuksi sitä ei varmastikaan kaikki sano, vaikka syövätkin, kun tarjotaan. Itsekin inhosin mämmiä lapsena, mutta silti halusin ottaa sitä pienen nokareen joka pääsiäinen, koska se vain kuului siihen. Äitini keksi ujuttaa mämmiä jäätelön sekaan ja mämmin menekki oli taattu.
Jos sinulla sattuu olemaan vielä mämmiä jäljellä, kokeilepa helppoa mämmijäädykettä, jonka voi tehdä isompaan kakkuvuokaan tai pieniin annosvuokiin. Jos haluat vähemmän mämmimäistä, voit laittaa mämmiä vaikka vain puolet rasiasta ja litran jäätelöä.
Mämmijäädyke
1 l vaniljajäätelöä
Sekoita hieman pehmennyt vaniljajäätelö mämmin sekaan ja kaada seos tuorekelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Anna jäädykkeen jäätyä pakasteessa muutama tunti. Ota vuoka pakasteesta ja kumoa kakku tarjoilulautaselle. Anna kakun hetki pehmetä huoneenlämmössä, niin saat muovin helposti irti. Tarjoile esim. vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti