16 huhtikuuta 2022

Aurinkovuori

aurinkovuori, appelsiini, rahka, pääsiäinen, jälkiruoka
Raikas appelsiinista tehty Aurinkovuori on ihana pääsiäisajan jälkiruoka. Mikseipä tätä voisi tehdä pitkin kevättä, on tämä niin hyvää. Tämänkin alkuperäisen ohjeen olen perinyt äidiltäni. Äitini tosin käytti vaniljakastikkeen tilalta kermaa, joten onnistuu niinkin.
 
Aurinkovuori
 
6-7 appelsiinia
 
2 dl vispikermaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 
500 g maitorahkaa
½ dl sokeria
 
1 dl appelsiinimehua
8 kpl liivatelehtiä
 
aurinkovuori, appelsiini, rahka, pääsiäinen, jälkiruoka
Kuori appelsiinit ja leikkaa ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Anna viipaleiden valuttaa enimmät mehut esim. lautaselle, ennen kuin asettelet ne kulhoon. Muutoin kulhon pohjalle kertyy reilusti mehua. Lado isoimmat siivut ison kulhon reunoille. Säästä pienimmät siivut kerma-rahkan joukkoon.  

aurinkovuori, appelsiini, rahka, pääsiäinen, jälkiruoka
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen siksi aikaa, kun valmistat kerma-rahkan. Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Lisää vaahdon joukkoon rahka ja sokeri sekä kalvottomat appelsiinipalat, jotka jäivät ylimääräisiksi kulhon reunoilta. Hyödynnä viipaleista valunut mehu ja kuumenna se kiehuvaksi esim. mikrossa. Purista liivatelehdistä liotusvesi pois ja liuota lehdet kuumaan mehuun. Lisää mehu hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana, vatkaimella vatkaten kerma-rahkan joukkoon. Kaada seos appelsiiniviipaleiden päälle kulhoon. Anna Aurinkovuoren hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Kumoa hyytynyt Aurinkovuori isolle tarjoilulautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti