Lempeä kanakeitto on yksi lempikeitoistani. Maun lempeyden salaisuus on mielestäni rakuunassa ja reilussa määrässä kermaa. Yksinkertaisista raaka-aineista valmistuu helposti ja nopeasti lapsillekin maistuvaa ruokaa. Tätä keittoa tuleekin tehtyä meillä usein.
Lempeä kanakeitto
600 g maustamattomia kanan fileesuikaleita
1 sipuli
12 dl vettä
½ kg porkkanoita
130 g puuroutumatonta riisiä
200 g vihreitä pakastepapuja
5 dl ruokakermaa
2 kpl kana- tai kasvisliemikuutiota
n. 1 tl suolaa
currya
kurkumaa
rakuunaa
Kypsennä kanasuikaleet pinnoitetussa kattilassa. Pilko sipuli ja lisää se lihojen joukkoon. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi kiekoiksi. Lisää porkkanat ja riisi kattilaan. Keitä riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Itse käytän usein pikariisiä, joka kypsyy noin kymmenessä minuutissa. Lisää pakastepavut sekä ruokakerma riisin kypsymisen loppuvaiheessa. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Mausta keitto, kuumenna ja tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti