Kindersuklaa on hyvää, mutta tänä pääsiäisenä jäätiin sattuneista syistä ilman Kindermunia, joten siihen tuskaan löytyi helpotus Kinderpiirakasta. Piirakkaan tulevat vanilja-voikreemin ja suklaakuorrutteen ohjeet olen napannut Kinuskikissan sivuilta. Ohjeet on hyväksi todettu monta kertaa ja onnistuu takuulla.
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl vahvaa kahvia
300 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta Vanilja-voikreemi:
160 g voita
2 dl vaniljakreemijauhetta
4 rkl kuohukermaa
Suklaakuorrute:
200 g maitosuklaata
30 g voitaValmista piirakkapohja. Vaahdota
munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt kahvi ja sulatettu margariini. Mittaa
kuivat aineet toiseen kulhoon ja lisää ne siivilän läpi taikinaan varovasti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin
keskitasolla 200 asteessa 25-30 min.
Valmista vanilja-voikreemikuorrutus. Sulata voi. Vatkaa voin joukkoon vaniljakreemijauhe sekä kerma. Levitä kreemi jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja laita piirakka kylmään siksi aikaa, kun valmistat suklaakuorrutteen.
Valmista suklaakuorrute. Sulata suklaa mikrossa hitaasti pienellä lämmöllä. Sekoita välillä. Sulata toisessa kulhossa voi. Lisää sula voi sulatetun suklaan joukkoon. Sekoita
tasaiseksi ja levitä kuorrutus vanilja-voikreemin päälle.
Laita piirakka kylmään, jotta kuorrutus kovettuu. Leikkaa piirakka leivoksiksi vasta sitten, kun kuorrutus
on täysin kovettunut. Kuumalla, kuivalla, ohutteräisellä veitsellä saat
siistin leikkausjäljen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti