Kasvissosekeiton tähteet pääsivät sämpylätaikinaan. Hävikin minimoimiseksi hyödynnän usein sosekeittojen jämät sämpylöihin tai patonkeihin. Jo pienikin määrä tuo niihin mukavasti pehmeyttä.
Kasvissämpylät (n. 35-40 kpl)
Juuri:
400 g kasvissosetta
6 dl vettä
1 dl kauralesettä
3 dl puurohiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
2 pss kuivahiivaa
Lisäksi:
2 rkl sokeria
3 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä
Kuumenna kasvissose ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (n. 42 asteiseksi). Mittaa ja sekoita keskenään leseet, hiutaleet ja jauhot sekä kuivahiiva. Lisää ne nesteen joukkoon ja vatkaa taikinajuurta muutama minuutti voimakkaasti. Jätä juuri tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
Lisää juureen sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa hyvin kulhon reunoista. Taikinaa ei tarvitse tässä kohtaa kohottaa, vaan voit käydä leipomaan heti sämpylöitä. Asettele sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna niiden nyt kohota noin puoli tuntia. Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 10-12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti