Olen testannut uskomattoman määrän sitruunakakkureseptejä, mutta sitä täydellistä en ole vieläkään löytänyt tai sitten vika on leipojassa. Tämä ohje (Valion) on ehkä lähimpänä sitä täydellisyyttä. Etsintä ja testailu siis jatkuu, mutta tällä ohjeella voisin tehdä uudestaankin.
Sitruunakakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1½ rkl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 mm (maustemitta) suolaa
2 rkl sitruunamehua
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahdon joukkoon yksitellen varovasti sekoittaen. Lisää sitruunankuoriraaste. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet. Sekoita ja lisää ne siivilän läpi taikinan joukkoon. Lisää lopuksi sitruunamehu.
Voitele margariinilla kakkuvuoka ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa n. 50 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle halutessasi tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti