Usein minulla tulee tehtyä lasagnette jauhelihasta, mutta tällä kertaa käytin purkkitonnikalaa. Mukavaa vaihtelua. Pidän aina kaapissa pussillisen pieniä lasagnepastapaloja, sillä niistä on niin helppo valmistaa "pikalasagnea".
400 g täysjyvälasagne Piccolo
3 prk tonnikalaa
2 sipulia
oliiviöljyä
2 x 400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
paprikajauhetta
mustapippuria
yrttiseosta Provencale
2½ dl ruokakermaa
250 g sulatejuustoa (Koskenlaskija voimakas)
200 g juustoraastetta
Vuoan voiteluun rasvaa
Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Valuta tonnikaloista nesteet pois ja lisää kalat pannulle. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Mausta suolalla, sokerilla, paprikajauheella, mustapippurilla ja yrttiseoksella. Lisää kerma (Voit laittaa kermaa enemmänkin, jos pidät löysemmästä lasagnettesta.) ja kuutioitu sulatejuusto ja anna kastikkeen kiehahtaa sen aikaa, että juustokuutiot ovat sulaneet. Laita pastapalat voideltuun uunivuokaan ja kaada tonnikalakastike pastan joukkoon. Sekoita. Ripottele lasagnetten pinnalle reilusti juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti