27 tammikuuta 2022

Suklaamannapuuro

suklaamannapuuro, suklismanna, suklaapuuro, suklaavispipuuro
Suklaanmakuinen mannapuuro oli lapsuuden herkku. Se maistui niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tällä kertaa tarjosin omille lapsille iltapalaksi tätä puuroa kuohkeaksi vatkattuna ja pakasteesta löytyi puuron päälle vadelmia.
 
Suklaamannapuuro
 
2 l maitoa
2 dl mannasuurimoita
1 dl sokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa kiehuvaksi. Mittaa ja sekoita kulhossa keskenään mannasuurimot, puolet sokerista ja kaakaojauhe. Vatkaa vispilällä koko ajan, kun lisäät kuivat aineet (siivilän läpi) kiehuvan maidon joukkoon. Keitä puuroa 10 minuuttia ja sekoita koko ajan, jottei puuro pala pohjaan. Ripottele loput sokerit puuron päälle kuortumisen estämiseksi. Anna puuron jäähtyä täysin kylmäksi jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti