24 tammikuuta 2022

Cappellin kanapasta

Kanaa syödään meillä paljon ja pidän huolen, että ainakin fileesuikaleita löytyy aina pakasteesta. Nyt kun perheemme on ollut koronakaranteenissa jo yli viikon ja olen vältellyt kaupassa käyntiä (vaikken itse karanteenissa olekaan), olemme hyödyntäneet useampanakin päivänä pakasteesta löytyviä kanasuikaleita. Onneksi karanteeni kohta päättyy ja pääsen täydentämään ruokavarastojamme. Tällä ohjeella tulee iso vuoallinen kanapastaa, josta riittää syötävää isommallekin porukalle.

Cappellin kanapasta

800 g kanan fileesuikaleita (maustamaton tai maustettu)
2 kpl sipulia
(currya)
Cappellin kanapasta, Cappellin kanavuoka, broileri, kana, pasta, uuniruokaa
(suolaa)
 
50 g öljyä
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l vettä
2½ dl ruokakermaa
reilu 1 tl suolaa
currya
mustapippuria
rakuunaa
 
500 g Cappelli pasta (Torino)
suolaa
 
juustoraastetta
 
Ruskista kanan fileesuikaleet pannulla. Lisää pieneksi pilkotut sipulit. Mausta mielesi mukaan. Jos käytät valmiiksi maustettuja suikaleita, ne eivät tarvitse lisää mausteita eivätkä suolaa. 
Valmista kastike mittaamalla kattilaan öljy ja voi. Kun voi on sulanut, lisää rasvan joukkoon jauhot. Sekoita vispilällä tasaiseksi ja lisää kylmä vesi koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja keitä sitä n. 5 min. Lisää kerma ja mausteet. 
Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä n. 5 min. Jätä pasta hieman napakaksi. Kaada pasta voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon kana-sipuliseos. Kaada vuoan päälle kastike ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Cappellin kanapasta, Cappellin kanavuoka, broileri, kana, pasta, uuniruokaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti