Torttutuutteja on mukava näperrellä ja ovat melkko helppojakin tehdä. Joulun jälkeen löytyi paketti torttutaikinaa pakasteesta, mutta perinteisiä joulutorttuja ei enää huvittanut tehdä, joten taikina päätyi tuutin muotoon ja sai täytteeksi luumurahkaa. Nämä ovat todella hyviä ja täytteen voi vaihtaa vaikka puolukkarahkaan.
Torttutuutit
1 kg torttutaikinalevyjä (Sunnuntai)
Leikkaa vahvasta foliosta n. 25 cm leveä suikale, taittele siitä kolmio
ja rullaa tuutiksi. Samaa muottia voit käyttää useammankin kerran. Kaulitse sulaneet torttutaikinalevyt hieman pidemmiksi (n. 25 cm).
Leikkaa levyt pituussuunnassa 4 osaan ja kieputa kaksi nauhaa
foliotuutin ympärille. Aloita terävästä päästä ja nipistä kärki kiinni.
Kieritä nauhat hieman lomittain, jotta tuutti olisi tiivis ja
pyri laittamaan nauhojen saumakohta peltiä vasten. Paista tuutteja 200 asteessa uunin keskitasolla vähintään 15 min. Anna tuuttien jäähtyä ja ota foliot varovasti pois. Valmista täyte.
Täyte:
2 dl vispikermaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
n. 300 g luumumarmeladia
Vatkaa vispikerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Lisää rahka ja luumumarmeladi. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota täyte tuutteihin.
Päälle:
tomusokeria
Sihtaa tuuttien päälle reilusti tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti