Kääretorttu on juhlava leivonnainen, joka sopii kyllä arkeenkin päiväkahvin kaveriksi. Pohja on helppo ja nopea tehdä, mutta aina se ei rullaannu tasaisen kauniiksi. Ohrakkaalla olen saanut useimmiten onnistuneen pohjan.
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl ohrakasta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti nostellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista torttupohjaa n. 8 min uunin keskitasolla. Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi. Laita leivinliina pohjan päälle ja anna sen jäähtyä. Valmista täyte.
Täyte:
1 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
150 g mariannerouhetta
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää rahka, sokerit ja mariannerouhe. Sekoita ja levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle. Rullaa levy pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi. Laita kääretorttu hetkeksi pakasteeseen, jotta saat leikattua hieman kohmeisesta tortusta kauniin tasaisia siivuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti