07 helmikuuta 2022

Suklaa-banaanipiirakka

Tähän paksuun ja kuohkeaan suklaiseen hävikkipiirakkaan uppoaa ylikypsät banaanit. Löysin taannoin meillakotona.fi-sivustolta Tuplasuklaa-banaanikakku-ohjeen. Olen muokannut ohjetta vain jättämällä pois tumman suklaan, tuplannut reseptin ja paistan piirakaksi uunipellillä. Tätä on tullut tehtyä usein ja erittäin hyväksi havaittu. Tässäpä hyvä vaihtoehto perinteisille mokkapaloille. Piirakan voi kuorruttaakin, mutta minä ripsautin palojen päälle minttukaakaojuomajauhetta siivilän läpi.

Suklaa-banaanipiirakka (pellillinen)
 
4 kananmunaa
suklaa-banaanipiirakka, banaani-suklaapiirakka, ylikypsät banaanit, suklaapiirakka, mokkapalat, pellillinen piirakkaa, hävikkipiirakka
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
2 dl tummaa kaakaojauhetta
400 g (n. 4 kpl) banaania soseutettuna
250 g margariinia sulatettuna
 
Päälle: (minttu)kaakaojuomajauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet (vehnäjauhot, sooda, suola, kaneli ja kaakaojauhe) toiseen kulhoon, sekoita ne ja lisää siivilän läpi taikinan joukkoon. Soseuta banaanit sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. Sulata margariini. Lisää banaanisose ja margariinisula taikinan joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja sihtaa kaakaojuomajauhetta jäähtyneiden piirakkapalojen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti