Joka vuosi on tullut tehtyä eri reseptillä Runebergin torttuja, sillä en ole löytänyt sitä minun suunmukaista ohjetta. Mutta tämä Hanna Sumarin resepti, joka löytyy myös Valion sivuilta vähemmillä mausteilla, vakuutti minut ja tulen tekemään tällä ohjeella toistekin. Tästä annoksesta sain 18 kpl paperisiin muffinsivuokiin tehtyä torttua.
Runebergin torttu
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
1½ dl kuohukermaa
Lisäksi:
vadelmahilloa
tomusokerikuorrutusta (tomusokeria, vettä, sitruunamehua)
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset
munat yksitellen. Mittaa kuivat aineet (vehnäjauhot, mantelijauhe,
korppujauhot, leivinjauhe, kardemumma, kaneli ja inkivääri) toiseen
kulhoon, Sekoita ja lisää siivilän läpi taikinan joukkoon. Lisää kerma
ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina
pursotinpussiin. Pursota muffinssivuokiin rengas, jonka keskelle laita
n. ½ tl vadelmahilloa, pursota hillosilmän päälle lisää taikinaa. Paista
torttuja uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Irrota
tortuista paperit ja käännä tortut ylösalaisin. Valmista
melko jämäkkä tomusokerikuorrutus sekoittamalla tomusokeria ja tilkka vettä ja/tai
sitruunamehua. Tee sokerikuorrutteesta rengas tortun päälle ja lisää
renkaan keskelle vadelmahilloa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti