Tämän piimäkakkureseptin olen perinyt äidiltäni. Vanhassa ja alkuperäisessä ohjeessa on käytetty mittana kahvikuppia (kkp) ja sitä käytän itsekin, mutta punnitsin tähän nuo määrät. Kakku on helppo tehdä makeanhimon yllättäessä ja onnistuu lastenkin leipoa, sillä tämä kakku valmistuu ilman vatkaamista. Ainekset vain sekoitetaan nopeasti keskenään.
Piimäkakku
2 kkp (350 g) piimää
2 ½ kkp (400 g) sokeria
4 kkp (470 g) vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 kkp (150 g) voi-/margariinisulaa
Mittaa kulhoon piimä ja sokeri. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, kaneli sekä sooda ja lisää ne siivilän läpi piimän ja sokerin joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vatkaa. Sulata rasva ja sekoita se taikinan joukkoon hieman jäähtyneenä. Kaada taikina voideltuun ja korppujahotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 1 tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti