Kariniemen kanapullien ohjetta mukaillen tein kanapihvejä. Pihvien kanssa maistuu vihersalaatti, perunat ja keltainen currykastike. Kanapihvit maistuu kylmänäkin vaikkapa sämpylän välissä, joten näitä kannattaa tehdä kerralla isompi annos.
Kanapihvit
3 dl vettä
1½ dl korppujauhoja
3 tl suolaa
n. 1/4 tl mustapippuria
n. 2 tl currya
n. 2 tl rakuuna
2-3 sipulia
3 kananmunaa
3 x 400 g kananjauhelihaa
Laita korppujauhot turpoamaan veteen siksi aikaa, kun pilkot sipulit.
Lisää suola, mausteet ja sipulit sekä munat ja jauheliha tasaiseksi
massaksi. Laita massasta kekoja kahden lusikan avulla pellille
leivinpaperin päälle. Levitä keko ohueksi pihviksi. Paista pihviä 200
asteisessa uunissa 30-45 minuuttia tai kunnes ne saavat väriä
pintaan.
Currykastike
½ dl öljyä
½ dl vehnäjauhoja
2½ dl ruokakermaa
n. 3 dl vettä
n. ½ tl suolaa
currya
kurkumaa
Kuumenna öljy ja jauhot kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää kerma vähitellen samalla vispilällä sekoittaen ja vettä sen verran, että kastike on mieleisesi paksuista. Anna kastikkeen kiehahtaa muutama minuutti ja mausta suolalla sekä currylla ja kurkumalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti