22 kesäkuuta 2021

Täytetyt juustosarvet

täytetyt juustosarvetNämä täytetyt juustosarvet valmistuvat pienellä vaivalla ja ovat hyvä kylmä pikkusuolainen niin arki kuin juhlapöytäänkin. Näiden sarvien sisään laitoin kypsää kanaa, jotta sain hieman ruokaisempaa retkievästä. Leivoin näitä kaksinkertaisen määrän ja jaoin taikinapallon kolmeen osaan, jotta sain hieman isompia sarvia. Kahvipöytä suolaisena riittää kooltaan pienemmät sarvet, eikä niitä tarvitse välttämättä täyttää ollenkaan. Tai tee kypsiin sarviin pieni viilto ja sujauta salaatinlehti ja paprikasiivu väliin.


Täytetyt juustosarvet

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
2 dl (100g) juustoraastetta
½ dl öljyä / sulatettua margariinia
2 dl piimää / kermaviiliä

täytetyt juustosarvet
täyte: kanaa/kinkkua

Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita ne ja lisää juustoraaste joukkoon. Lisää rasva ja piimä tai kermaviili ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne ohuiksi pyöreiksi levyiksi, halkaisija n. 30 cm. Leikkaa se (kolmioiksi) 6-8 samankokoiseen osaan. Täytä halutessasi kolmiot, kääri rullalle ja taita ne sarven muotoon pellille leivinpaperin päälle. Paista sarvia 225 asteessa n. 10-15 min.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti