15 kesäkuuta 2021

Raparperipaistos

raparperipaistos
Kirpeästä raparperistä on moneksi. Siitä voisi valmistaa hilloa, kiisseliä, puuroa, piirakkaa ym., mutta paistos on ehdoton suosikkini. Siihen saa uppoamaan reilusti raparperia ja päälle tuleva muruseos on ihanan rapeaa. Omena/marjapaistos valmistuu tällä samalla ohjeella vaihtamalla vain raparperit omenoihin/marjoihin ja vähentämällä sokerin määrää.
 
Raparperin kanssa kannattaa aina tarjota jotain kalsiumpitoista kuten kermaa, rahkaa, jäätelöä tai maitoa, sillä raparperissa oleva oksaalihappo sitoo elimistöstä kalsiumia. Tällä kertaa raparperipaistos sai kaverikseen kerma-rahkaa.
 
 
 
 
Raparperipaistos
 
raparperipaistos
Raparperit pilkottuna, vielä mururseos päälle ja uuniin
n. 1 kg raparperia
n. 1 dl sokeria

muruseos:    
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
4 ½ dl kaurahiutaleita
 
Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi ja levitä ne voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele reilusti sokeria niiden päälle. Valmista muruseos. Sulata margariini ja lisää siihen sokeri, vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi muruksi ja ripottele se raparperien päälle. Paista paistosta 175 asteessa vähintään 1 tunti, kunnes raparperinpalat ovat pehmeitä. Pienennä lämpöä loppuvaiheessa, jos paistoksen pinta alkaa tummumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti