Kirpeästä raparperistä on moneksi. Siitä voisi valmistaa hilloa, kiisseliä, puuroa, piirakkaa ym., mutta paistos on ehdoton suosikkini. Siihen saa uppoamaan reilusti raparperia ja päälle tuleva muruseos on ihanan rapeaa. Omena/marjapaistos valmistuu tällä samalla ohjeella vaihtamalla vain raparperit omenoihin/marjoihin ja vähentämällä sokerin määrää.
Raparperin kanssa kannattaa aina tarjota jotain kalsiumpitoista kuten
kermaa, rahkaa, jäätelöä tai maitoa, sillä raparperissa oleva
oksaalihappo sitoo elimistöstä kalsiumia. Tällä kertaa raparperipaistos sai kaverikseen kerma-rahkaa.
Raparperipaistos
n. 1 dl sokeria
muruseos:
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
4 ½ dl kaurahiutaleita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti