Kalaa tulee syötyä liian harvoin, mutta tänään söimme lohikeittoa. Suosin aina kun mahdollista kotimaista kirjolohta.
2 kg perunoita
vettä
2-3 sipulia
reilu 1 kg lohta fileenä
suolaa, valkopippuria
5 dl ruokakermaa
tilliä, ruohosipulia
Kuori ja pilko perunat ja sipulit kattilaan. Lisää niiden päälle vettä vain sen verran, että perunat ja sipulit juuri ja juuri peittyvät. Keitä niitä n. 15 min ja käsittele sillä aikaa kala. Nypi lohifileistä ruodot ja fileroi kala nahattomaksi. Kuutioi kala ja lisää kuutiot, mausteet sekä kerma kattilaan. Keitä keittoa vielä n. 10 min ja ripottele valmiin keiton päälle tuoretta tilliä ja ruohosipulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti