Yläasteella teimme kotitaloustunnilla ohukaiskääryleitä ja niiden ohje löytyy minun kotitalouden vihkosta, joka on tietenkin tallessa. Tähän olen suurentanut ohjeen ja tästä tulee pellillinen (n. 20 kpl) täytettyjä lettuja ja loput letut häviää vaikka hillon ja vaniljakastikkeen kera. Täytteeseen voi lisätä vielä juustoraastetta/raejuustoa ja vaikka tähteeksi jäänyttä keitettyä riisiä. Ohukaisrullat voi myös pakastaa.
Ohukaiskääryleet
Täyte:
1 kg jauhelihaa
2 sipulia
1 paprika
2 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
Pinnalle:
juustoraastetta
Valmista ohukaistaikina vatkaamalla munien rakenne kevyesti rikki ja lisää siihen maito, jauhot ja suola. Jätä taikina turpoamaan siksi aikaa, kun teet täytteen. Lisää öljy juuri ennen kuin käyt paistamaan ohukaisia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti