20 kesäkuuta 2021

Ohukaiskääryleet eli krepit

Yläasteella teimme kotitaloustunnilla ohukaiskääryleitä ja niiden ohje löytyy minun kotitalouden vihkosta, joka on tietenkin tallessa. Tähän olen suurentanut ohjeen ja tästä tulee pellillinen (n. 20 kpl) täytettyjä lettuja ja loput letut häviää vaikka hillon ja vaniljakastikkeen kera. Täytteeseen voi lisätä vielä juustoraastetta/raejuustoa ja vaikka tähteeksi jäänyttä keitettyä riisiä. Ohukaisrullat voi myös pakastaa.

Ohukaiskääryleet

ohukaiskääryleetTaikina: 
8 munaa
16 dl maitoa
8 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 dl öljyä

Täyte:
1 kg jauhelihaa
2 sipulia
1 paprika
2 tl suolaa
paprikajauhetta
jauhelihamaustetta
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä

Pinnalle:
juustoraastetta  

ohukaiskääryleetValmista ohukaistaikina vatkaamalla munien rakenne kevyesti rikki ja lisää siihen maito, jauhot ja suola. Jätä taikina turpoamaan siksi aikaa, kun teet täytteen. Lisää öljy juuri ennen kuin käyt paistamaan ohukaisia.
Valmista täyte ruskistamalla jauheliha. Lisää pannulle pieneksi pilkotut sipulit ja paprika. Mausta täyte ja ripottele sekaan vehnäjauhot. Sekoita ja lisää joukkoon vesi. Jätä täyte hautumaan siksi aikaa, kun paistat ohukaiset pannulla. Laita täytettä 2-3 rkl/ohukainen, kääri se rullalle ja lado rullat leivinpaperin päälle pellille. Ripottele rullien päälle juustoraastetta ja paista niitä uunissa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes juusto sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti