02 syyskuuta 2021

Omenapiirakka

Tämä omenapiirakkaresepti on ollut minulla käytössä jo yli 20 vuotta. Alkuperäinen ohje on mitoitettu GN-vuokaan. Siitä tulee kuitenkin kotiuunipellille turhan paksu, joten olen muokannut ohjetta pienemmäksi. Piirakka onnistuu varmasti, kun muistaa käyttää huoneenlämpöisiä munia, jäähdytettyä margariinisulaa sekä hieman lämmitettyä eli "ei jääkaappi kylmää" -maitoa. 
 
Omenapiirakka
omenapiirakka, omena, makeat leivonnaiset, makeat piirakat, pellillinen

4 munaa
4 dl sokeria
260 g margariinia
6½ dl vehnäjauhoja
3½ tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa 

omenakuutioita
kanelia
mantelirouhetta

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sulata margariini. 
3. Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri kulhoon. 
4. Riko munat toiseen kulhoon ja mittaa sen joukkoon sokeri.    Vaahdota ne kuohkeaksi vaahdoksi. 
5. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähdytetty margariini sekä maito.
6. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.
7. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
8. Ripottele piirakan päälle omenat, kaneli ja mantelirouhe.
9. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti