11 syyskuuta 2021

Hernekeitto

Itsetehty hernekeitto on moninverroin parempaa kuin kaupan purkkihernekeitot. Aikaahan sen valmistaminen vie, mutta vaikeaa se ei ole. Ja keittoa kannattaa tehdä kerralla reilu annos, sillä sen maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä.
hernekeitto, perinteinen hernekeitto, itsetehty hernekeitto
 
Hernekeitto

500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä 
n. ½ kg sianlihaa kuutioina (esim. ulkofilettä)
1 - 2 sipulia pilkottuna
n. 2 tl suolaa
mustapippuria
(sinappia)
(porkkanaa raaasteena)

Huuhtele herneet kylmällä vedellä, jotta niistä lähtee mahdolliset irtoroskat pois. Laita herneet ja puolet vedestä reilun kokoiseen kattilaan. Anna herneiden liota ja turvota muutama tunti tai yön yli huoneenlämmössä. Näin lyhennät keittoaikaa. Mittaa kattilaan loput vedet ja keitä lionneita herneitä n. tunti. Lisää kattilaan pilkotut sipulit sekä pannulla ruskistetut lihapalat. (Voit käyttää tähän myös jauhelihaa tai jättää lihan kokonaan pois.) Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton hautua rauhassa useampi tunti, vähintään pari tuntia, hiljaisella lämmöllä. Sekoita keittoa välillä, jotta se ei pala pohjaan. Keittämisen loppuvaiheessa voit halutessasi lisätä keittoon porkkanaraastetta ja maustaa keiton sinapilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti