23 syyskuuta 2021

Kaalilaatikko

Mikäpä olisi parempaa viilenevien syyspäivien ruokaa kuin pitkään uunissa hautunut kaalilaatikko. Tätä ruokaa kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, sillä maku vain paranee seuraavana päivänä uudelleen lämmitettäessä. Ja toki sitä voi pakastaakin. Itse tykkään hieman makeammasta kaalilaatikosta, joten makeutan sen siirapilla. Kaalilaatikon kaverina maistuu tietenkin puolukkasurvos.

kaalilaatikko, kasvisruoka, valkokaali, kesäkaali, talvikaali, keräkaali, makea kaalilaatikkoKaalilaatikko
 
2 kg kaalia
500 g jauhelihaa
2 sipulia
(1 porkkana) 
2 - 2½ tl suolaa
mustapippuria
n. ½ dl riisiä
n. ½ dl siirappia

Pilko kaali kattilaan pieniksi paloiksi ja keitä niitä n. 1 tunti, kunnes ne ovat hieman pehmenneitä. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sen joukkoon sipuli ja halutessasi raastettu porkkana. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla.
Kaada kaalin keitinvesi pois ja lado kerroksittain kaali, jauhelihaseos sekä raaka riisi voideltuun uunivuokaan. Lorauta pinnalle siirappia reilusti. Kypsennä kaalilaatikkoa 175 asteisessa uunissa pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti